Gemba Fest 2018

14 juni 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Practitionertraining Lean Plannen

4 juni 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Arpa Event 2015 - Werken aan teamflow, doorlooptijdverkorting zonder tijdsbesef

We kijken terug op een mooi Arpa Event 2015. Naast Arend van Randen en Erik Giebels namen Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman, drs. Jef van den Hout PDEng, Joop Alberda en Henkjan Smits ons gedurende de dag mee in hun visie op teamflow. Ook waren er praktijksessies over teamflow en over one-piece flow. 

 

 

Theorie en praktijk

In het Learnmodel van Arpa wordt op de horizontale as de klantwaarde weergegeven en op de verticale as de motivatie van de medewerkers. Samen zijn zij bepalend voor het succes van een organisatie.
 
Als je op de horizontale as - met inzet van Learn Methodieken - verspilling uit je proces haalt én tegelijkertijd op de verticale as kunt werken aan een team dat in de flow is, dan groei je als organisatie uit tot een toekomstbestendige, flexibele organisatie, ofwel een lerende organisatie.
 
Teamflow metingen
 
In het Teamflowmodel van Jef van den Hout hebben we gezien dat we aan diverse knoppen kunnen draaien om de teamflow positief te beïnvloeden. We danken de organisaties die dit jaar de teamflow binnen hun teams aan de hand van deze punten hebben gemeten en hun ervaringen met ons deelden tijdens de praktijksessies: Van Iersel Geveltechniek, Van Loon Elektrotechniek Beveiligingen en Telecommunicatie, Winters Bouw en Ontwikkeling en DIBA Groep.
 
One-piece-flow metingen
 
Ook danken we de organisaties waar onze collega Guido van Houdt en stagaires Tim Vissers en Roel van den Berg onderzoek hebben gedaan naar one-piece-flow. Vier van deze vijf organisaties zetten hiervoor zelfs speciaal een recordpoging op poten. De resultaten van de metingen spreken voor zich. One-piece-flow werkt. En de teamflow gaat ook omhoog. Over win-win gesproken! Wij danken de medewerkers van transVORM, Aldowa, Hemink Groep, Van Iersel Geveltechniek en Gemeente Rotterdam voor het delen van hun ervaringen.

Via onderstaande links kun je informatie downloaden en de foto´s van de dag bekijken:

 

© 2014 Arpa Training en Consultancy BV