Gemba Fest 2018

14 juni 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Practitionertraining Lean Plannen

4 juni 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Master in Business Learning - MBL (4 jaar)

Een lerende organisatie bouw je niet in één dag, dat kost zeker tien jaar. Wilt u als directeur/ eigenaar/ leidinggevende versneld aan de slag met uw lerende organisatie? Stap dan in de Master in Business Learning. Een vier jaar durend traject waarin u onder intensieve begeleiding Lean & Learn implementeert. Gedurende de MBL staan vijf zaken centraal: het verhogen van uw rendement, het verkorten van doorlooptijden, persoonlijke en organisatorische vitaliteit, uw rol als coach en teamflow. In 2018 start er een nieuwe, vijfde groep aan dit traject. Maakt u daar deel van uit?

U staat niet stil. Net als een topsporter kijkt u altijd hoe het nóg beter kan. Wat is er nodig om uw organisatie om te vormen tot een lerende organisatie? Hoe pakt u dat aan? De MBL is een vierjarig traject om versneld te bouwen aan een continu lerende organisatie. Marc Lammers (gouden hockeycoach) en het team van Arpa inspireren en coachen u tijdens dit traject.

Tijdens de MBL komen inzichten uit de topsport, wetenschap en praktijk aan bod. Tussendoor geeft u intensief vorm aan uw eigen lerende organisatie. Want dat is waar het feitelijk om draait. Uw eigen organisatie en team staan centraal evenals uw rol als directeur of manager daarin. U krijgt handvatten mee om uw medewerkers te inspireren deel te nemen aan het proces. Tegelijkertijd leert u hoe u 'basic stability' creëert voor de primaire processen in uw organsiatie. Alleen met een stabiele basis kunt u immers verbeteren en innoveren. Gedurende het traject zullen we die verbeteringen en innovaties tastbaar maken, zodat u, uw medewerkers en uw organisatie groei ervaren. Onderdeel van de MBL is een studiereis naar de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing, in China.

 

 

Deelnemers aan het woord.


Compilatie

Anita de Groot – Directeur De Groot en Visser

Directeur Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling

 


Patricia Bertens - Leidinggevende Màxima Medisch Centrum

 


Margreet Schotman - Leidinggevende Gemeente Rotterdam

 


Eric Smeets – Directeur Mertens Bouwbedrijf

Voor wie?

Directeuren en managers die zichzelf willen blijven ontwikkelen en samen met hun medewerkers de stap willen zetten een lerende organisatie te creëren.

Programma / inhoud training 

In deze vierjarige opleiding coachen en trainen wij de deelnemers in hun veranderproces. Per jaar worden er drie trainingsblokken van drie dagen gegeven. Tussen de blokken in vindt er intervisie plaats en kunt u direct binnen uw eigen team aan de slag met de nieuwe inzichten. In het gehele traject staan úw organisatiedoelstellingen en uw persoonlijke ontwikkeling centraal. 

De opbouw van iedere trainingsblok is als volgt: 

Dag 1: Nieuwe methodieken.
Dag 2: Wat betekenen deze voor uw rol als manager?
Dag 3: Hoe krijgt u uw team mee, hoe gaat u met het geleerde aan de slag?

Gedurende het traject krijgt u antwoord op onderstaande vragen en krijgt u handvatten aangereikt om te bouwen aan uw lerende organisatie:

  • Hoe creëert u bewustwording dat het echt beter kan bij uzelf en bij uw team?
  • Hoe creëert u een gezamenlijke droom en stelt u gezamenlijke doelen?
  • Hoe zorgt u ervoor dat nieuwe lerende werkwijzen verankerd worden in uw organisatie?
  • Hoe zorgt u ervoor dat er daadwerkelijk gedragsverandering ontstaat?
  • Hoe creëert u een open cultuur waar geven van feedback en feedforward continu plaatsvindt?
  • Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers continu willen verbeteren?
  • Hoe betrekt u de toeleveranciers, hoe daagt u ze uit en neemt u ze mee in de continue verbetering?
  • Waar bent u streng en waar laat u los?
  • Hoe betrekt u de klant in uw verbeterproces?
  • Wat is uw rol als manager?

Sprekers

Naast het vaste trainersteam van Arpa, hockeycoach Marc Lammers en leadership trainer Marc-Jan Hollenberg, worden vele gasttrainers en -sprekers ingezet. Zij zijn voornamelijk afkomstig uit de sportwereld. 

Start

In 2018 start een nieuwe, vijfde groep aan de MBL.

Meer informatie

Wenst u meer informatie? Neem contact op met onze collega Coen Kweens. 

Investering: € 11.750,- per jaar.
Dit is inclusief voortgangs- en evaluatiegesprekken, diners, overnachtingen en accommodaties en exclusief BTW en studiereis.

Kies de gewenste datum:
MBL 2017 - 2021

INSCHRIJVEN
© 2014 Arpa Training en Consultancy BV