Gemba Fest 2018

14 juni 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Practitionertraining Lean Plannen

4 juni 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Ricardo Semler & Friends 2014

Op dinsdag 24 juni 2014 vond in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein het event 'Ricardo Semler & Friends: Making People Powerful @ Work' plaats. 

Arend van Randen, oprichter van Arpa, was één van de initiators om de succesvolle Braziliaanse ondernemer naar Nederland te halen. Zo'n tien jaar geleden kreeg Arend het boek 'Semco-stijl' cadeau. In dit boek beschrijft Semler hoe hij Semco - het bedrijf dat hij overnam van zijn vader - compleet veranderde en het zeer succesvol maakte met democratische bedrijfsvoering. Mede door het lezen van dit boek, veranderde Arpa - toen nog een software bedrijf - volledig. Sinds 2006 richt Arpa zich compleet op het trainen en inspireren van organisaties om het 'anders' te doen; met inzet van Lean, in de geest van Semler.

Het event op 24 juni (dat zowel 's ochtends als 's middags plaatsvond en waar in totaal 1.600 mensen op af kwamen) werd georganiseerd door Live on Demand en De Baak. Omdat Arpa een Nederlands voorbeeld is van Semco-stijl was Arend één van de sprekers naast Carlos Verkaeren van Poult en Ghislaine Duymelings van Manutan Benelux; zij laten zich ook inspireren door Semlers manier van bedrijfsvoering.

Hieronder vindt u enkele atikelen en filmpjes die voor, tijdens en na het event verschenen zijn. 

Artikelen 

Lees het interview van MT met Arend van Randen

Lees het interview van MT met Ricardo Semler

Filmpjes 

Na afloop van het Event maakte Live on Demand het volgende filmpje als verslag: 


Actualiteitenprogramma Nieuwsuur (Ned 2) zond op 23 juni 2014 een item uit over Ricardo Semler, Arpa en onze MBL-er Van Loon Elektrotechniek:

 

In april 2014 ontmoette Arend van Randen Ricardo Semler. Live on Demand maakte daar dit filmpje van: 

© 2014 Arpa Training en Consultancy BV