Informatieavond Lean & Learn

11 april 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Managementtraining Lean & Learn

29 maart 2018 >

VOLLEDIGE AGENDA>

INSCHRIJVEN>

Wat is Lean?

Zo veel mogelijk klantwaarde toevoegen en iedereen stimuleren om iedere dag met veel plezier te verbeteren. Dat is waar het om draait bij Lean.

Lean gaat uit van een heldere basisdefinitie: alle activiteiten binnen een organisatie die bijdragen aan dat wat de klant als toegevoegde waarde ervaart is waarde; al het overige is verspilling. De uitdaging ligt erin om iedereen binnen de organisatie actief bij te laten dragen aan het enerzijds vergroten van de waarde en het anderzijds terugdringen van verspilling. Er zijn verschillende methodieken voor om dat te doen. Denk daarbij aan Lean Plannen, Lean Engineering, Value Stream Mapping (VSM), Daily Stands, et cetera.

Lean is een mensgerichte filosofie waarbij de mensen op de werkvloer centraal staan. Continu verbeteren en leren staan daarbij voorop. Bij Arpa spreken we daarom liever over Learn. Het gaat erom een lerende organisatie te bouwen. Daarbij hebben we zowel aandacht voor de harde kant (het optimaliseren van processen) als de zachte kant (motivatie en teamspirit op de werkvloer, waarbij we putten uit flowtheorieën en bijvoorbeeld de visie van Ricardo Semler over democratische bedrijfsvoering). Het succes van Learn zit hem in de combinatie van die twee: optimale motivatie in je organisatie tot stand brengen en alleen datgene doen wat je klant vraagt en wat hem aangenaam verrast.

Lees meer over onze aanpak

< Terug naar het woordenboek
© 2014 Arpa Training en Consultancy BV