24 pioniers die hun organisatie transformeren met de Learn methodiek

Op weg naar een lerende organisatie

'Ik ben nu coach in plaats van de baas' - Jan Boom, directeur/eigenaar Aldowa

'Het gaat om loslaten, loslaten, loslaten' - Ad van Iersel, directeur/eigenaar Van Iersel Geveltechniek

'Meten bevordert eigenaarschap' - Fred de Jonge, regiodirecteur BAM Bouw en Techniek

 

Op weg naar een lerende organisatie

  • 24 pioniers die hun organisatie transformeren met de Learn methodiek
  • 17 paradigma's om met jouw organisatie voor goud te gaan

Nieuw organiseren, wendbaar zijn, werkgeluk. Binnen organisaties is er een beweging op gang die niet meer te stuiten is. Hoe haak je hierop aan? Hoe transformeer je naar een organisatie waarin iedereen elkaar versterkt? Een organisatie waarin de basis op orde is, zodat het team zelf aan de slag kan? Waarin iedere medewerker innoveert en verbetert? Hoe krijg je je team in de flow? Ofwel: hoe creëer je een lerende organisatie?

24 Directeuren en leidinggevenden startten in 2013 met hun ‘olympische’ Learn reis. Zij stapten in de Master in Business Learning van Arpa, kortweg MBL. Een intensief vierjarig traject waarin nadrukkelijk de link wordt gelegd met de topsport. Nergens anders ligt de nadruk zo op continu verbeteren, innoveren, trainen en teambuilding als daar. Een mooie metafoor voor de MBL-deelnemers die ieder op hun gebied enorme stappen hebben gezet richting een lerende organisatie. Er zijn indrukwekkende resultaten bereikt.

Leer van de verhalen en inzichten van de MBL deelnemers en van topcoaches en -sporters als Marc Lammers, Anky van Grunsven, Jacco Verhaeren, Toon Gerbrands en Bibian Mentel. Lees over het bezoek van de MBL deelnemers aan de Olympische Spelen en Ricardo Semler in Brazilië. Doe inspiratie op en begin morgen in jouw eigen praktijk met het creëren van jouw lerende organisatie.

De 17 paradigma’s in het theoriedeel van dit boek leren je zien hoe je alom geldende patronen en regels doorbreekt. Ze helpen je om met een Learn bril naar je organisatie te kijken en met jouw lerende organisatie voor goud te gaan.

Het tafelboek 'Op weg naar een lerende organisatie' is een zogenaamd omkeerboek. Aan de ene zijde wordt het verhaal verteld over de transformatie die 24 directeuren en managers doormaakten bij het creëren van hun lerende organisatie. Als je het boek omdraait krijg je een tweede boek, waarin 17 paradigma’s van de lerende organisatie aan bod komen.

Neem een kijkje in het boek

Mentelity Foundation

Paralympisch-snowboarder Bibian Mentel is één van de topsporters die een bijdrage levert aan het MBLtraject en haar verhaal doet in dit tafelboek. Haar Mentelity Foundation heeft als doel om kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. Niet zomaar sporten, maar extreme boardsports. Denken in mogelijkheden staat daarbij voorop. Want zoals Bibian het zelf zegt: ‘It’s all about mentelity’. De opbrengst van het tafelboek gaat volledig naar de Mentelity Foundation.

Bestellen

Titel: Op weg naar een lerende organisatie
Redactie: Arpa Learn Instituut
ISBN/EAN: 978-90-818254-2-9
Omvang: 124 bladzijden
Verschijningsdatum: 30 maart 2017
Uitgeverij: Washi Books
Prijs NL: € 37,50 incl. verzendkosten
Prijs BE: € 37,50 excl. verzendkosten