Scherp advies en gedegen begeleiding

Arpa Consultancy

Je hebt één van de Essentials en misschien ook een Advanced training gevolgd en wilt aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. Maar waar nu precies te beginnen? Wat is een logisch stappenplan voor de introductie van de methodieken? Hoe krijg je in de kortst mogelijke tijd, maximaal resultaat? Onze ervaren consultants staan klaar om directies en teams te begeleiden met Lean & Learn in jouw eigen dagelijkse praktijk.

Start met Basic Stability

Het bouwen van een Lerende Organisatie start altijd met het creëren van Basic Stability. Een stabiele basis is nodig om de voorspelbaarheid en beheersbaarheid van je bedrijfsprocessen te vergroten. Door inzet van de juiste Learn methodieken versterk je bovendien de zelfsturendheid van je team. Onze consultants helpen je bij het realiseren van Basic Stability. Als de basis staat, kan de verbetermotor worden gestart.

Doelgericht verbeteren

Verbeteren gaat beter als het methodisch gaat. Als het een vaste structuur heeft die telkens een verbetering oplevert. Onze consultancy focust hier samen met jou op het te behalen doel, het team dat nodig is om dit doel te realiseren en de best passende Learn methodiek(en). Naast de gerichte inzet van methodieken, besteden we hier ook aandacht aan werkplezier en vinden we het belangrijk dat de teamleden zo snel mogelijk zelf vaardig worden in het uitoefenen en toepassen van de methodiek.

Structuur voor effectief maatwerk

Arpa Consultancy is altijd maatwerk. Of het nu gaat om directiebegeleiding - waarbij we advies geven over de juiste volgorde en aandacht bij de implementatie van Lean & Learn - of om het begeleiden van teams bij het kiezen van de juiste Learn methodiek, zoals VSM, Flowbord, Daily Stand, Verbeterbord, SCRUM of bijvoorbeeld Lean Plannen.

Op basis van de situatie en de ambitie, ontwikkelen we een specifieke aanpak en kiezen we een passende Methodiek of een op maat gemaakte workshop. We werken volgens onderstaand stappenplan. Tijdens de voorbereiding stemmen we gezamenlijk de voorwaarden af voor succes. Deze leggen we met elkaar vast in een ‘garantieformulier’. De resultaten evalueren we met elkaar in een Plus/Delta.

0. Inventarisatie vraag
1. Voorbereiding project
2. Kick-Off
3. Aan de slag en doorvoeren van verbeteringen
4. Evaluatie

Meten als basis voor verbeteren

Wil je kunnen verbeteren, dan moet je eerst weten waar je staat. Bij Arpa hebben we daar verschillende type metingen voor.

Allereerst hebben we de Arpa Quickscan en Arpa Deepscan. Die meten de effectiviteit van je organisatie, ofwel de oppervlakte van het Learn model.

Daarnaast hebben we de Arpa Learnscan, die inzicht geeft hoe volwassen je teams zijn op het gebied van Learn. We meten dat aan de hand van de 7+1 aandachtsgebieden van Arpa. Door de ringen van het model op de organisatie, afdeling of het team te projecteren, kunnen we haarfijn blootleggen waar de verbeterpunten zitten en welke stappen in welke volgorde het beste resultaat opleveren. De Arpa Learnscan is een uitstekend middel om het lerend vermogen van je organisatie te monitoren en sturen.

One-piece-flow experiment

Het motto van veel professionals is vaak: 'eerst zien en dan geloven'. Daarom is dat ook het motto van ons one-piece-flow experiment. Bij dit experiment dagen we je uit om enkelstuks-productie (ten opzichte van batches) in je eigen organisatie uit te proberen en met je team te ervaren. Het is onze ervaring dat tijdens zo'n experiment de grootste schatten boven water komen. Dit helpt je zien dat het daadwerkelijk slim is om uiteindelijk standaard op deze manier te gaan werken. Bovendien zorgt een dergelijke ervaring voor dé metafoor in de organisatie waar je als inspirator vaak naar terug zult kunnen verwijzen. Het is een krachtig middel dat voordelen oplevert zoals 90% doorlooptijdverkorting, meer werkplezier en positief verbaasde klanten. Wie wil dat nou niet? 

Klantervaringen met one-piece-flow experimenten

Contact

Heb je behoefte aan begeleiding van de introductie van Lean & Learn methodieken en werkwijzen in jouw organisatie? Of wil je meer weten over onze Consultancy-aanpak, onze op maat workshops op het gebied van bijvoorbeeld MBTI, doelen stellen of het inrichten van een Obeyaroom? Neem dan contact met ons op.

Behoefte aan advies of begeleiding op maat?

Neem contact op met onze consultants

Contact