Voor ondernemers uit de Creatieve Sector

Masterclass 'De lerende organisatie'

16 mei 2019

Organisaties die zich richten op continue verbetering van mensen en processen zijn aantoonbaar succesvoller dan conventioneel georganiseerde bedrijven. Zij leveren maximale waarde voor hun opdrachtgevers en weten hun teamleden optimaal te motiveren om bij te dragen aan continue ontwikkeling en een steeds hogere output.

Hoe breng je jouw bedrijf in die flow en hoe transformeer je jouw team naar zo’n succesvolle, lerende organisatie? Wat betekent dit voor jouw leiderschap en wat betekent het voor de mensen in je team? Wat betekent het voor de cultuur in jouw organisatie? Hoe zet je je medewerkers in hun kracht en hoe organiseer je interne processen zo dat de output en kwaliteit blijvend verbetert en je bedrijf mee blijft gaan in de voortdurende verandering die om ons heen plaatsvindt?

In deze masterclass nemen Erik Giebels (Arpa Learn Instituut) en Ries Meertens (Coaching Creative Companies en voormalig managing partner Kraaijvanger Architects) je mee in de ins en outs van de lerende organisatie. Je krijgt inzicht in de basics, bruikbare tools en de weg naar het leveren van topprestaties, zowel vanuit de theorie als uit de praktijk.

Voor wie?

 • Architectenbureaus, ontwerpbureaus en alle andere dienstverleners in de Creatieve Sector
 • Bureaueigenaren en -partners
 • Bureaumanagers

Wat leer je?

Tijdens deze Masterclass krijg je inzicht in de basics van de lerende organisatie:

 • Wat is de meerwaarde van de lerende organisatie?
 • Hoe kun je jouw team motiveren en in beweging krijgen?
 • Hoe kun je het maximale uit mensen en teams halen?
 • Hoe kun je meer efficiëntie in je bedrijf bewerkstelligen?
 • Hoe kun je de output van je bedrijf op een hoger niveau krijgen?
 • Hoe kun je een cultuurverandering bewerkstellingen?
 • Wat zijn de do’s en dont’s bij deze verandering?

Je krijgt praktische tools en methodes aangereikt waarmee je direct de eerste stappen naar de lerende organisatie kunt zetten.

Programma 

9.00 uur Ontvangst

9.30 uur Introductie

 • Kennis maken, leerdoelen
 • De snelheid van verbeteren maakt het verschil

Pauze

 • Het Learnmodel
 • Comfort - Stretch - Stress

Lunch

 • Basic Stability als eerste stap (+ BS methodieken)

Pauze

 • Lessons learned: implementatie, mensen en leiderschap

17.00 uur Afronden en Borrel

Investering

Deelname aan de Masterclass 'De lerende organisatie' kost € 395,- excl. BTW incl. lunch.

Leden van BNA, BNO, BNI, KIVI en BNSP betalen € 350,- ecxl. BTW. Als je lid bent van één van deze beroepsverenigingen, kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier. Vermeld naast de betreffende beroepsvereniging je lidmaatschapsnummer. 

Docenten

Ries Meertens (Coaching Creative Companies) helpt ondernemers in de creatieve sector met het oplossen van lastige knelpunten, de professionalisering van hun bedrijfsvoering en het waarmaken van dromen en ambities. Ries zet hiervoor de ruim 25 jaar ervaring in die hij heeft opgedaan als oprichter en mede-eigenaar van diverse grote creatieve bureaus. Zijn coachees profiteren van zijn scherpe en praktische inzichten en de handige tools, waarmee zij hun zaken beter en efficiënter kunnen laten verlopen. Ries was tot voor kort managing partner bij Kraaijvanger Architects, waar hij het Lean & Learn gedachtegoed van Arpa geïmplementeerde. Hiermee werd een zeer positieve transitie en constante verbeterdynamiek in gang gezet die nog steeds voortduurt.

“Het boeit me mateloos hoe mensen acteren en wat de drivers zijn voor een samenwerking waarbij het plezier ervan af spat en je de klant echt blij maakt.” Erik Giebels studeerde Bouwkunde aan de TU/e en is partner, trainer en coach bij Arpa Learn Instituut. Met zijn collega’s ontwikkelde hij het Lean & Learn gedachtegoed; een nieuwe manier van kijken naar organisaties dat principes van onder andere Lean, Ricardo Semler en diverse communicatie- en coachingmodellen effectief samenbrengt. Met veel enthousiasme helpt hij dagelijks leidinggevenden op weg om hun organisatie te transformeren in een Lerende Organisatie, waar werkplezier, elkaar versterken en continu verbeteren centraal staan.