Arpa Workshop

Doelenworkshop

02 november 2018

Resultaatdoelen stellen

Zonder gezamenlijk doel gaat iedereen een eigen richting. Dat is evident. Wil je effectief toewerken naar een groter eindresultaat dan heb je doelen nodig. Het is de kunst de overkoepelende ambitie te vertalen naar doelen per team en medewerker. En liever nog: dat ze dat zelf doen. Deze workshop helpt je op weg.

Een grote reis begint met de eerste stap. Jouw ‘Big Hairy Audacious Goal’ bereik je niet als je het niet opdeelt in kleinere stukken. En al helemaal niet als ieder teamlid zijn eigen interpretatie geeft aan de opdracht. Het stellen van goede doelen, kleine stapjes die bijdragen aan het grotere geheel, is cruciaal. Maar samenhang bewaken tussen deze stappen en acties van individuele medewerkers kan lastig zijn.

De kracht van Resultaatdoelen

In een workshop van een halve dag helpen wij je thuisraken in de wereld van effectief doelen stellen. We vertalen Proces Verbeterdoelen, meet- en analyseermethoden en Persoonlijke Ontwikkeldoelen naar concrete Resultaatdoelen die goed uitvoerbaar zijn en meetbaar. Daarbij is belangrijk: doelen stellen doe je niet alleen! Je team is aan zet. Je teamleden stellen hun eigen Resultaatdoelen die jij als leidinggevende toetst aan je Droomdoel.

Resultaat

Na deze ochtend heb je je Droomdoel vertaald naar concrete Resultaatdoelen voor de komende 4 jaar. Zo kun je met je team in samenhang aan de slag om die grote ambitie ook daadwerkelijk te bereiken. Bedenk daarbij: zodra je een doel haalt, heb je ook een reden om iets te vieren met je team; een belangrijke motivator om het volgende doel aan te pakken.