Arpist

Dirk Dorr

“Elke keer vind ik het gaaf dat ik een onderdeel mag zijn van een stapje in de ontwikkeling van mensen. Soms door te inspireren en soms door iemand een spiegel voor te houden en te confronteren,” zegt Dirk, trainer en coach bij Arpa. Hij studeerde Civiele Techniek en voegde later onder andere NLP, Lean Constructie Management en Bedrijfskunde aan zijn CV toe. Na een korte civiele uitstap naar het Midden-Oosten, werkte Dirk gedurende 20 jaar op het snijvlak van bouw en industrie.

Als projectleider, bedrijfsleider en technisch directeur bij een bedrijf in Industrieel Flexibel en Demontabele (IFD) gebouwen leerde hij de fijne kneepjes van Lean kennen en belangrijker nog, samen met zijn team gebruiken. Dirk deed veel ervaring op in de praktijk. Zowel in de fabriek die prefab-gebouwen produceerde als op de projecten waar ze werden afgebouwd. Zijn Lean-ervaringen met industriële productie, vooruitstrevende bouw, met teams en opdrachtgevers zet hij nu dagelijks in tijdens zijn trainingen en begeleiding. Dirk spreekt de taal van de werkvloer én van de directie.

Nuchter, logisch en recht voor zijn raap, is Dirk een trainer en coach die leidinggevenden en professionals snel in beweging krijgt. Door ze goed naar zichzelf (en hun werkwijze) te laten kijken. En door ze een scala aan methodieken, ervaring en inspiratie aan te reiken om het werk slimmer te organiseren. “De eerste stappen hoeven niet meteen groot te zijn, als ze er maar komen. Niet blijven praten, doen! Het gaat erom dat je de kennis en energie die er op de vloer al is, weer weet los te maken.”