Arpist

Guido van Houdt

“Mijn eerste kennismaking met Lean was een aha-erlebnis in het kwadraat”, zegt Guido, trainer en coach bij Arpa. Hij begon ooit als leerling schilder in de bouw en klom in enkele jaren op tot uitvoerder, calculator, projectleider, directeur en later DGA van zijn eigen onderhoudsbedrijf. Voortdurend verbeteren van de bedrijfsvoering deed hij altijd al en met de ontdekking van de Lean-methodieken en meetmethoden, kreeg het een steviger fundament.

Guido kwam in 2006 in contact met Arpa en de vonk sloeg direct over. Bij Arpa helpt hij vanuit zijn ervaringen met ondernemerschap en Learn-transformaties, ondernemers hun bedrijfsvoering te versimpelen, versnellen en verbeteren. “Learn is een ontzettende verrijking van Lean. Methodieken zijn handig, maar het gaat er uiteindelijk om dat je een lekker soepel draaiend team hebt, waar respect is voor elkaar, waar alles gezegd kan worden, waar iedereen er echt voor gaat. Daarmee ga je gegarandeerd succes halen!”

In zijn aanpak combineert Guido nuchterheid en jarenlange ervaring met oog voor de menselijke kant van bedrijfsvoering. Zo gaf hij mede vorm aan de Learn-peilstok, een instrument om op ieder niveau in de organisatie te kunnen bepalen waar het verbeterpotentieel zit. En hij zit niet stil, Guido zoekt altijd naar nieuwe en betere wegen om doelen te bereiken.