Arpist

Rafaella Broft

“Ik verlaat de bouw, of ik ga de bouw veranderen,” zei Rafaella een aantal jaar geleden. Inmiddels voegt ze daad bij woord als consultant bij Arpa. Rafaella studeerde Bouwkunde aan de TU/e (waarbij ze onder andere onderzoek deed naar de kracht van Lean bouwen) en behaalde haar Master in Supply Chain Management aan University College London (UCL).

Haar passie voor creatie en tomeloze ambitie brachten haar ver. Zo werkte ze als Procurement Manager aan de Olympische Paviljoens in Londen en realiseerde ze als Project Ingenieur het veelbesproken ‘Happy Street’ paviljoen op de World Expo 2010 in Shanghai. “De bouw trekt me, omdat er iets wezenlijks wordt gecreëerd. Wel heb ik ervaren dat het proces er naartoe vaak zeer moeizaam verloopt. Ik wil mensen en partijen dichterbij elkaar brengen, zodat zij met veel plezier een maximale prestatie kunnen leveren en dus klanten kunnen verrassen. Nu creëer ik succesvolle teams in plaats van gebouwen.”

Rafaella ontwikkelde een intensief Supply Chain Traject om (bouw)bedrijven bewust te maken van hun rol in de keten. Met professoren aan UCL blijft ze haar kennis in Supply Chain Management, Lean en Motivatie voortdurend verder ontwikkelen, wat naadloos aansluit op het Learn-gedachtegoed. In het programma geeft ze dit praktisch invulling door de keten uit te dagen de benodigde processen te vernieuwen. “Wil je succesvol zijn, dan kun je niet binnen je bedrijfsgrenzen blijven denken, ik help bedrijven ervaren dat ze samen verder komen dan alleen.”