Arpist

Roel van den Berg

Goed in tekenen en rekenen, ging Roel bouwkunde studeren. Tijdens zijn afstuderen kwam hij in contact met Lean en Learn. Samen met collega Tim Vissers deed hij bij Arpa onderzoek naar de effecten van One-piece-flow. Roel: “De bedrijven waar we experimenten deden en onze metingen uitvoerden, merkten dat per stuk produceren, zonder voorraden, lukte in een behoorlijk kortere tijd. En dat ook nog eens tegen lagere kosten en met meer werkplezier.”

Enthousiast door omgeving, werk en resultaten, besloot Roel zijn carrière niet in de bouw, maar bij Arpa voort te zetten. Sindsdien treedt hij op als Learn-begeleider van teams en organisaties in het leren werken met onder andere Value Stream Mapping, Flowborden en One-piece-flow. Roel: “Ik krijg energie van mensen helpen. Door ze methodieken aan te reiken, krijgen ze inzicht in hun processen en kunnen ze deze structureel aanpakken. Dat concreet blootleggen van zwakke plekken en ze helpen verbeteren, vind ik geweldig om te doen.”

Roel komt bij veel diverse organisaties over de vloer. Hij maakt zich snel situaties eigen en combineert zijn kennis met enthousiasme en een verfrissende blik. Zo helpt hij teams snel vooruit.