Advanced

Training Lean & Learn Coachen

Omschrijving

Je popelt om aan de slag te gaan met Lean & Learn en je twijfelt hoe en of je je team goed meekrijgt. Je wilt je collega’s enthousiast krijgen en houden over het gedachtegoed en het gebruik van de methodieken. En je wilt groeien in je rol als coach/ondersteuner. De Advanced Training Lean & Learn Coachen is een logisch vervolg op onze Essentials-trainingen en helpt je bij het succesvol inzetten van Lean & Learn.

In deze intensieve training krijg je inzicht in de vraag hoe communicatieprocessen werken, zowel bij jouzelf als tussen jou en anderen. Je komt in contact met je eigen kwaliteiten en leert hoe je deze dagelijks optimaal kunt inzetten. Zo vergroot je met effectieve communicatie je eigen flexibiliteit én resultaatgerichtheid. En beschik je over direct toepasbare methoden voor teamoverleggen en een-op-een situaties. Na deze training ben je nog beter in staat om jouw rol als coach te pakken.

Bewezen methoden

In de training maken we gebruik van inhoud en structuren die onder andere geïnspireerd zijn op succesvolle coachingsmodellen uit NLP en Oplossingsgericht Werken. Hierdoor leer je gedrag en patronen te herkennen en van daaruit verandering op gang te brengen. Bij jezelf en bij je teamleden. Je gaat zien hoe jij en anderen problemen oplossen, doelen stellen en omgaan met nieuwe situaties. Na de training ben je in staat om de motivatie in je werk en team gericht te versterken en samen te bouwen aan flow.

Training Lean & Learn Coachen leert je:

  • Bewust te worden van je eigen communicatie en gedrag
  • Echt contact te maken met de ander
  • De juiste vragen te stellen
  • De kracht van oordeelloos luisteren
  • Uit de inhoud te blijven
  • Doelen te stellen, te concretiseren en te (helpen) behalen
  • Versterkende overtuigingen in te zetten
  • Jezelf en je team te motiveren om het beste uit zichzelf te halen
Meer informatie nodig? Neem contact op.

Opzet training

In het eerste blok gaan we in op de voorwaarden voor effectieve communicatie. We gebruiken daarvoor o.a. het NLP communicatiemodel. Daarbij kijken we naar jouw leidende principes, welke strategieën gebruik je in je communicatie, hoe stel je doelen en hoe breng je ze over op je team? Vervolgens gaan we aan de slag met je rol als coach. Jij bent straks de facilitator van/in je team. Hoe zorg je ervoor dat je niet verzandt in de problemen van een ander? Welke vragen kun je stellen om een oplossingsrichting te creëren? En welke coach-rollen kun je inzetten (4SFC-model) om doelen sneller te bereiken? Uiteraard gaan we volop oefenen met de materie.

In het tweede blok bouwen we je coaching- en communicatiegereedschapskist uit. We gaan daarbij van binnen naar buiten. Welke waarden heb je en laat je in je gedrag zien? Welke beperkende overtuigingen heb je over jezelf? En hoe elimineer je deze? Welke waarden en overtuigingen herken je bij anderen? En hoe kun je daar effectief mee omgaan? We combineren theorie met oefeningen om je in staat te stellen meer over je onderbewustzijn te weten te komen. Vervolgens vertalen we dat naar een ambitie die je als coach de komende tijd in je organisatie wilt bereiken.

Tijdens de terugkomdag starten we met de ervaringen van de diverse deelnemers in de praktijkopdracht. We leren van elkaar. Wat heb je uitgeprobeerd? Wat leverde dat op? Waar liep je tegenaan? Wat uit die ervaringen kun je in jouw organisatie inzetten? We verdiepen verder met een aantal handige tools die je verder zullen helpen in je rol als coach, zoals: succesgericht interviewen, groei-mindset en speedcoaching-technieken.

Voor accountants interessant: de training is erkend door het NBA en is voor 36 PE-uren opgenomen in het NBA Cursusregistratiesysteem. Als je voor deze PE-punten in aanmerking komt, willen we je vragen om dit aan te geven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.