Essentials

Training Lean Plannen & Engineeren

Omschrijving

Je werkt in een projectomgeving en wilt meer grip hebben op de organisatie van het werk, de informatievoorziening en vooral de planning. Hoe creëer je een planning die door ieder teamlid gedragen wordt? Met realistische acties die haalbaar zijn qua tijd en kwaliteit en dus budget? En die samen een kortere doorlooptijd opleveren, zonder dat er harder gewerkt hoeft te worden?

Lean & Learn voor projecten

In de Training Lean Plannen & Engineeren leer je hoe je Lean & Learn in een projectomgeving toepast. We geven je een aantal praktische methodieken mee (stappenplannen), die je helpen de kracht van Lean & Learn te gebruiken in jouw dagelijkse werk. Of dat nu gaat om het uitvoeren van fysieke handelingen tijdens de realisatie van een project, of om het produceren van gegevens en informatie in het voortraject van een project zoals de planvormingsfase, ontwerpfase of werkvoorbereiding; het komt allemaal aan bod.

Voorspelbaar en beheersbaar

Met Lean Plannen & Engineeren leer je hoe je een project betrouwbaar, voorspelbaar en zelfsturend maakt. Door met de diverse disciplines gezamenlijk een planning/werkwijze te maken die optimaal op elkaar afgestemd en haalbaar is en een kortere doorlooptijd heeft, zorg je ervoor dat het team zelf het werk binnen de gestelde tijd, budget en kwaliteitseisen realiseert. Ook ga je ontdekken welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt en in welke mate jij die vaardigheden al bezit.

Wil je deze training op maat? Neem dan contact met ons op. 

Meer informatie nodig? Neem contact op.

Opzet training

In het eerste blok maak je kennis met de basisprincipes en het ontstaan van Lean & Learn. Je leert welke mindset er nodig is om ervoor te zorgen dat jouw team maximaal gaat leren en verbeteren. Met de ‘Learn-bril’ op kijk je op een andere manier naar de huidige processen in je werk. Je gaat snel zien hoe en waar het beter kan. De kracht van Lean & Learn ga je ook zelf ervaren in simulatiegames. We helpen je deze ervaringen te vertalen naar jouw eigen situatie. Ook leer je hoe je met je team tot creatieve, goed onderbouwde oplossingen komt om gezamenlijk de werkwijze te verbeteren. Tot slot van dit blok geven we je een aanpak mee waarmee je problemen in je dagelijkse werkzaamheden gezamenlijk kunt aanpakken.

In het tweede blok zoomen we dieper in op wat er allemaal komt kijken om Lean Plannen & Engineeren succesvol toe te passen. Je ontdekt het belang van het volgen van het stappenplan en hoe je met je team het leren en verbeteren stimuleert. We nemen de tijd om dieper in te gaan op jouw project en helpen je om de theorie te vertalen naar jouw praktijk. Je leert hoe je met effectieve communicatie de kracht van een team mobiliseert en hoe je de partijen die meewerken aan jouw project ook daadwerkelijk mee kunt krijgen. We gaan oefenen met de theorie in een sterk versimpelde projectomgeving. Door alle stappen van Lean Plannen en Lean Engineeren een keer te doorlopen, heb je meteen je eerste ervaring met deze werkwijze op zak.